Viinikurssit

 

 

 

viinikurssit

 

Viinikursseilla opit arvioimaan ja maistelemaan viinejä oikeaoppisesti. Kursseilla opitaan viinitietämyksen perusteet tutustumalla erilaisiin ja erimaalaisiin viineihin, eri rypälelajikkeisiin, viinin ja ruoan yhdistämisen perusteisiin ja viineissä käytettäviin säilöntäaineisiin. Lisäksi kursseilla opit mitä eroa on luomuviinillä ja ei-luomulla. 

Viinejä maistelemalla havainnoidaan käytännön tasolla miten eri tekijät kuten valmistustapa ja rypäleet vaikuttavat viinin makuun kuin tuoksuunkin.

 

Valittavanasi on neljä valmista kurssia, mutta viinikurssit toteutetaan aina asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Se voidaan toteuttaa myös jonkin teeman tai sesongin ympärille rakennettuna esim. pääsiäisviinit, joulunajan viinit, kesäiset roseeviinit, grilliviinit tai ruoka-aiheiset kurssit esim. viini ja ruoka tai viini ja juustot. Kursseilla voidaan tutustua myös väkeviin, kuten viskeihin tai konjakkeihin.

 

Kurssit

 

Kurssin info

Kurssit sisältävät lasit, kurssimateriaalin ja pientä purtavaa (patonkia, kurkkua). Asiakas ostaa juomat yhteistyössä Viiniakatemian kanssa.

Kurssit toteutetaan asiakkaan tiloissa tai sopimuksen mukaisesti Viiniakatemian hankkimissa tiloissa. Mahdollinen tilavuokra vaikuttaa lopulliseen hintaan. Kurssi voidaan toteuttaa myös ravintolassa. Ravintolassa pidettäessä viinien kustannus voi olla suurempi. Asiakkaan järjestämissä tiloissa pidettäessä minimi henkilömäärä 4 henkilöä.

Matkakustannusta 0,4€/kilometri ei veloiteta Joensuun kaupunkialueella eli alle 10 km keskustasta.

 

 

 

Viinien maailma

 

Kurssilla tutustutaan eri rypälelajikkeista valmistettuihin valko- ja punaviineihin. 

Kurssilla opitaan maistelemaan viinejä oikeaoppisesti, perusteet viinin ja ruoan yhdistämiseen, sekä tutustaan viinin säilöntäaineisiin. 

Kurssilla on mahdollista maistella joko valko-tai punaviinejä, tai sekä että. Siihen voidaan sisällyttää myös roseeviinejä.

Hinta 25e/hlö sis. alv:n. Lisäksi viinit noin 6 erilaista, yhteensä 7-10e/hlö.

 

Kuohuvaa juhlaan

 

Kurssilla tutustutaan eri rypälelajikkeista valmistettuihin kuohuviineihin, lisäksi kurssilla opitaan miten valmistusmenetelmä vaikuttaa kuohuviinin makuun ja tuoksuun.

Asiakkaan halutessa kurssilla on mahdollista maistella myös samppanjoita.

Hinta 25e/hlö sis. alv:n. Lisäksi viinit 4-6 erilaista, yhteensä 7-10e/hlö.

 

Siiderit

 

Kurssilla käydään läpi siiderin valmistusta, maistellaan erilaisia ja erimaalaisia siidereitä.

Hinta 25e/hlö sis. alv:n. Lisäksi siiderit 5-8 erilaista, yhteensä 6-10e/hlö.

 

Oluen maailma 

 

Olut-kurssilla tutustaan oluen valmistukseen ja tarjoiluun, unohtamatta erilaisia oluttyyppejä.

Hinta 25e/hlö sis. alv:n. Lisäksi oluet 6-8 erilaista, yhteensä 6-10e/hlö.

 

 

Viinivisa

 

Viininmaisteluillan kruunaa Viiniakatemian Viinivisa, kun kurssin oppeja päästään testaamaan perinteisessä leikkimielisessä visailussa. Viinivisaan osallistuvat saavat muistoksi kunniakirjan!

Hinta 5e/hlö sis. alv:n.

 

 

Ota rohkeasti yhteyttä, niin katsotaan sinulle sopiva vaihtoehto tai tehdään sellainen.

 

 


 

 

Saatavilla myös LAHJAKORTTEJA.

Yllätä läheisesi viinikurssilla.

 

viiniakatemia lahjakortti